У Києві перейменують вулиці на честь Бандери та Шухевича

Читать на русском
Столичні проспекти Московський і Ватутіна перейменують на проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича.
Московський проспект

Столичний Московський проспект може бути перейменовано на проспект Степана Бандери, а проспект Ватутіна – на проспект Романа Шухевича.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Як місцева влада впоралася з декомунізацією?«Слово і Діло» аналізує, як представники української влади виконують закон про декомунізацію.

За його словами, добігло завершення громадське обговорення нових назв для деяких вулиць столиці. Так, отримали схвалення нові назви для Московського проспекту, проспекту Ватутіна, вулиць Кутузова, Суворова та Баумана.

Більшість киян висловилися за перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери, проспекту Ватутіна – на проспект Романа Шухевича, вулиці Баумана – на вулицю Януша Корчака, вулиці Кутузова – на вулицю генерала Алмазова, вулиці Суворова – на вулицю Михайла Павленка.

«В столиці незалежної України з'являться вулиці, названі іменами тих, завдяки кому незалежність стала реальністю, – Степана Бандери, Романа Шухевича, генерала Алмазова, Михайла Омеляновича-Павленка, Всеволода Змієнка. Дякую всім, хто голосував та мобілізував інших. Разом – сила!», – додав В'ятрович.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Комсомольськ і багато інших населених пунктів України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: