Непроста декомунізація: соцмережі обговорюють перейменування Комсомольська

Читать на русском

Місто Комсомольськ в рамках декомунізації перейменували в Горішні Плавні. Українці неоднозначно відреагували на історичну назву міста.

Минулого тижня Верховна Рада в рамках декомунізації підтримала перейменування низки населених пунктів, серед яких опинився й Комсомольськ, що в Полтавській області. Місто отримало своє історичне ім'я – Горішні Плавні.

Однак українська назва не припала до смаку місцевій владі. Керівництво Комсомольська збирається оскаржити у Вищому адміністративному суді рішення парламенту про перейменування міста. Мер Дмитро Биков стверджує, що жителі вважають нову назву «непрогресивною».

Горішні Плавні стали предметом для дискусій і в соціальних мережах. Думки користувачів також розділилися: одні вважають історичну назву такою, що не відповідає індустріально розвиненому місту, а інші навпаки – підтримали рішення Верховної Ради. «Слово і Діло» простежило за реакцією українців і зібрало найцікавіші, на нашу думку, коментарі.

Український історик і публіцист Володимир В'ятрович наголосив на унікальності історичної назви. На своїй сторінці в Facebook він написав: «Про існування в Україні міста з назвою Комсомольськ знало не так багато людей людей поза його межами. Ще менше здогадувалося, де воно розташоване, адже «комсомольських» топонімів тисячі розсипано по всій території колишніього СРСР. За останні кілька днів гарне місто на Дніпрі отримало унікальне ім'я Горішні Плавні, яке вже стало брендом у межах України, а незабаром стане впізнаваним за кордоном. Керівництво міста зекономило мільйони на маркетологах і зможе тепер інвестувати їх у розвиток громади. Нехай щастить, Горішні Плавні!»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: