Експерт про декомунізацію: сотні назв вулиць і пам'ятників Леніну – варварство

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Зараз контраргументами декомунізації є кошти та неоднозначне розуміння громад.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи процес перейменування населених пунктів України в рамках декомунізації.

«Це проблема, яку потрібно вирішити, тим паче, це не такі вже й великі кошти, як здається. Існує міф, що всі документи потрібно змінювати. Будуть робитися просто нові записи відповідно до нових назв», – констатував Дуда.

Як підкреслив експерт, є закон про декомунізацію, який діє, і його потрібно виконувати.

За його словами, соціальної бази для серйозного несприйняття цього процесу вже немає. Тим паче, громадяни України сьогодні значно більше інформовані щодо злочинів комуністичного режиму.

«Ненормально, щоб у XXI столітті Дніпропетровськ, одне з найбільших міст України, мав назву людини, яка організовувала Голодомор, в тому числі в довколишніх селах. Ненормально, що в країні сотні назв вулиць, парків, пам'ятників Леніну, який відверто писав про необхідність розстрілу певних категорій людей, поміщиків, священнослужителів. Це дикість і варварство», – наголосив політолог.

Тому, як зауважив експерт, питання навіть не в коштах, які потрібно виділити для декомунізації.

Крім того, на його переконання, в країні зараз велика кількість людей, які по-справжньому заслуговують на увічнення пам'яті, – герої Небесної Сотні, добровольчих батальйонів, української армії.

Додамо, що голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль нещодавно пообіцяв перейменувати вулиці населених пунктів Закарпаття на честь усіх загиблих на Донбасі героїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: