Філатов просить Парубія не підписувати постанову про перейменування Дніпропетровська

Читать на русском
Міський голова Дніпропетровська сподівається, що Парубій не підпише постанову про перейменування міста.
Борис Філатов

Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до спікера парламенту з проханням не підписувати ухвалену 19 травня постанову про перейменування міста на Дніпро.

На прес-конференції у понеділок Філатов заявив, що вважатиме себе «мером Дніпропетровська», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міської адміністрації.

«Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням. Подивимося, чи виконає», – зазначив Філатов.

Для перейменування Дніпропетровської області потрібно змінити Конституцію – В'ятровичДніпропетровська область поки збереже колишню назву, оскільки під нею вона згадується в Конституції.

Як відомо, Дніпропетровськ опинився у списку населених пунктів, чиї назви мали бути змінені відповідно до закону про декомунізацію. Оскільки міська рада у визначений законом термін не змогла ухвалити рішення про перейменування міста, ця функція перейшла до депутатів Верховної Ради.

Разом із Дніпропетровськом, чию назву було скорочено до Дніпро, нове ім’я отримало і його місто-сателіт Дніпродзержинськ, яке тепер носитиме свою історичну назву Кам’янське.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: