Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ

Читать на русском
Народні депутати України ухвалили постанову про перейменування міста Дніпропетровськ в Дніпро.

Народні депутати України ухвалили рішення перейменувати місто Дніпропетровськ в Дніпро.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За цю постанову №3864 проголосували 247 народних депутатів.

Постанова була ухвалена відповідно до закону про декомунізацію. Нардепи відзначили, що українські міста не можуть носити назви катів України Петровського та Дзержинського.

Парубій пояснив, навіщо Рада перейменувала населені пункти в окупованому КримуГолова Верховної Ради України Андрій Парубій роз’яснив, навіщо парламент дав нові назви населеним пунктам в окупованому Криму та на Донбасі.

Народний депутат Віктор Кривенко запропонував Андрію Парубію внести до наступного голосування поправку про перейменування Дніпродзержинська в Кам'янське.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав це рішення принциповим і закликав очистити Україну від комуністичних топонімів.

Народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці в Facebook заявив, що були пропозиції перейменувати Дніпропетровськ у Січеслав або Коломойськ, але вони не знайшли підтримки в залі.

Нагадаємо, Верховна Рада України 12 травня ухвалила 3 постанови про перейменування населених пунктів у країні на виконання закону про декомунізацію. Зокрема, на окупованих територіях Донбасу та в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: