Рада перейменувала населені пункти на окупованих територіях Донбасу та в Криму

Читать на русском
Верховна Рада України сьогодні ухвалила постанови про декомунізацію топонімів у Криму та на Донбасі.

Верховна Рада України сьогодні ухвалила 3 постанови про перейменування населених пунктів у країні на виконання закону про декомунізацію. Зокрема, на окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За постанову №4086 про перейменування населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей проголосували 245 нардепів.

Так, документом, зокрема, передбачається перейменувати місто Торез у Донецькій області на Чистякове.

В Луганській області перейменують місто Красний Луч на Хрустальний, Краснодон – на Сорокине, Артемівськ – на Кипуче, Свердловськ – на Довжанськ. Місто Стаханов Рада перейменувала на Кадіївку.

Постанова №4087 про перейменування населених пунктів у окупованому Криму та Севастополі отримала 255 голосів нардепів.

«Ленінопад»: скільки пам'ятників Леніну знесено в Україні? ІнфографікаСтатистика знесення пам'ятників Володимиру Леніну в Україні за 2 останні роки – від київського до запорізького.

Населеним пунктам Криму, перейменованим за часів СРСР, повертаються їхні кримськотатарські назви. Зокрема, місту Красноперекопську Рада змінила назву на Яни Капу.

Відзначається, що ця постанова вступить у дію після повернення АРК і Севастополя під загальну юрисдикцію України.

Також депутати сьогодні вирішили перейменувати низку населених пунктів у інших областях країни. За відповідну постанову №4468 проголосували 265 нардепів.

Документом перейменовуються населені пункти в 17 областях України.

Зокрема, місто Димитров у Донецькій області перейменовується на Мирноград, а Красноармійськ – на Покровск. Місто Котовськ Одеської області відтепер буде Подільськом.

Місто Щорс на Чернігівщині перейменовується на Сновськ.

Нагадаємо, раніше глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив про завершення виконання в області закону про декомунізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: