Саудити вирішили наростити видобуток нафти

Читать на русском
З початку 2014 року Ер-Ріяд почав боротьбу за збереження своєї частки на світовому нафтовому ринку через зростання видобутку вуглеводнів із твердих порід.
Глава Saudi Aramco Амін Нассер

Влада Саудівської Аравії планує значно збільшити видобуток нафти в 2016 році, а також посилити свою присутність на світовому ринку.

Про це заявив у вівторок глава державної нафтовидобувної корпорації Saudi Aramco Амін Нассер, повідомляє «Слово і Діло».

«Саудівська Аравія готова збільшити видобуток на окремих родовищах та посилити свою присутність на світовому ринку. Зокрема, на родовищі Шайба на південно-східних рубежах королівства нафтовиробництво планується збільшити на третину – до 1 млн барелів щодоби», – передає слова Нассера агентство Bloomberg.

Нагадаємо, що з початку 2014 року Ер-Ріяд почав боротьбу за збереження своєї частки на світовому нафтовому ринку через зростання видобутку вуглеводнів із твердих порід. У рамках цієї боротьби Саудівська Аравія нарощує видобуток нафти й паралельно скорочує свою залежність від експорту енергоносіїв.

Найбільший нафтотрейдер прогнозує десятиліття низьких цінЦіни на нафту збережуть низький рівень протягом десяти років. Головною причиною є падіння попиту з боку КНР – одного з основних споживачів палива.

Відзначимо, що Іран також нарощує обсяги експорту сирої нафти. За словами аналітика Morgan Stanley Адама Лонгсона, за останні місяці зростання експорту з Ірану перевищило очікування.

Як повідомлялося раніше, фаза низьких цін на нафту може тривати до 15 років.

Водночас сильної радості від низьких цін на нафту відчувати не доводиться, тому що це веде до скорочення інвестицій і подальшого падіння її видобутку. Так, українське державне ПАТ «Укрнафта» вибудувало свій бюджет на 2016 рік виходячи із середньої ціни на нафту в 33 долара за барель, тому падіння ціни «чорного золота» нижче цього показника спричинить проблеми в компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: