Іран відмовився заморожувати видобуток нафти

Читать на русском
Просити Іран брати участь у заморожуванні видобутку нафти некоректно, тому що під час санкцій він і так втратив свою частку на ринку.

Керівництво Ісламської республіки Іран не має наміру утримувати видобуток нафти, а натомість продовжить нарощувати її обсяги для досягнення показників досанкційного періоду.

Про це пише Reuters, передає «Слово і Діло».

«Просити Іран заморозити рівень видобутку нафти нелогічно. Коли ми перебували під санкціями, деякі країни наростили видобуток. Це й викликало падіння світових цін на нафту», – каже посол Ірану в ОПЕК Мехді Асалі.

За його словами, Саудівська Аравія наростила видобуток нафти на 1 млн барелів на день в період дії санкцій проти його країни. Саме СА та інші країни Перської затоки відповідальні за обвал цін на ринку.

Нагадаємо, що вчора, 16 лютого, в столиці Катару Досі представники низки країн-видобувачів нафти домовилися про збереження видобутку нафти на рівнях січня цього року. В переговорах брали участь міністр енергетики РФ Олександр Новак, міністри нафти Саудівської Аравії – Алі аль-Наїмі, Венесуели – Еулогіо Дель Піно, Катару – Мохаммед бін Салех аль-Сада.

РФ і ОПЕК домовилися про замороження видобутку нафтиЗаморожування рівнів видобутку не створює безпосередніх передумов до розвороту цін на нафту, але створює міцну основу для відновлення цін у другій половині року.

Пізніше стало відомо, що третій за обсягом світовий виробник нафти – Кувейт – може долучитися до домовленості про заморожування виробництва нафти за умови, якщо основні країни-члени ОПЕК і країни, що належать до картелю, також будуть його дотримуватися.

Як раніше повідомляло агентство Bloomberg, уряду Іраку та Ірану планують долучиттися до ініціативи Росії, Саудівської Аравії, Катару та Венесуели щодо заморожування видобутку нафти на рівні січня поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: