В «Укрнафті» побоюються падіння ціни на нафту

Читать на русском
В Укрнафті порахували, який рівень ціни на нафту стане критичним для компанії в 2016 році.
Марк РоллінзФото: "BBC Україна"

ПАТ «Укрнафта» будує свій бюджет на 2016 рік на основі середньої ціни на нафту 33 долари за барель, тож падіння ціни «чорного золота» нижче цього показника спричинить проблеми в компанії.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» розповів голова правління «Укрнафти» Марк Роллінз, передає «Слово і Діло».

«За такої ціни ми зберігаємо прибутковість, однак практично на межі. Якщо ціна впаде нижче 33 дол. на Brent (а в «Укрнафти» трохи менш якісна нафта), це буде проблемою», – зазначив Роллінз.

«Укргазвидобування» скасовує контракти з вітчизняними видобувачами газуПублічне акціонерне товариство «Укргазвидобування», що входить до структури «Нафтогазу України», звернулося до суду з вимогою скасувати контракти майже з усіма вітчизняними видобувачами газу через невиконання ними умов співпраці.

Також голова правління ПАТ розповів, що протягом 2015 року чистий дохід «Укрнафти» склав 21,011 млрд грн, що на 15,5% більше, ніж у 2014 році.

Як відомо, контрольний пакет акцій «Укрнафти» належить «Нафтогазу України», власниками ще близько 42% акцій є акціонери, пов'язані з групою «Приват».

Нагадаємо, 11 січня ПАТ «Укрнафта» звернулося до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі з позовом проти Російської Федерації щодо захисту своїх інвестицій.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: