Нафта піднялася вище $46 вперше за п'ять місяців

Читать на русском
Глобальний попит на ресурс зростає, особливо в Індії, Китаї та інших країнах, що розвиваються, а країни ОПЕК роблять спроби знизити видобуток.

У ході ранкових торгів ціна нафти марки Brent піднялася вище $46 за барель, що є найвищим показником з 26 листопада минулого року, коли в ході торгової сесії в Лондоні вона досягала $46,32.

Про це свідчать дані потокового графіка на глобальному фінансовому порталі Investing.com, повідомляє «Слово і Діло».

Ціни на нафту стабілізувалися після зниження в четвер, а також після оголошення Міжнародним енергетичним агентством планів країн ОПЕК знизити обсяги видобутку сировини для відновлення балансу ринку, який страждає від надлишку пропозиції.

«Цьогоріч ми очікуємо рекордного за останні 25 років падіння нафтовидобутку в країнах поза ОПЕК, майже на 700 тис. барелів на день», – сказав у четвер глава МЕА Фатіх Бірол журналістам у Токіо.

Він також додав, що глобальний попит на ресурс зростає, особливо в Індії, Китаї та інших країнах, що розвиваються.

Період низьких цін на нафту може тривати 15 років – Мінфін РФСвіт зараз увійшов у фазу низьких цін на сировинні товари, і це може тривати до 15 років, як було в минулі роки.
  За його словами, низькі ціни на нафту призвели до скорочення інвестицій на 40% за минулі два роки. Особливо це стосується США, Канади, Латинської Америки та Росії.

Нагадаємо, що після провалу переговорів у Досі щодо заморожування видобутку нафти на рівні січневих показників аналітики з великою ймовірністю прогнозували зниження до $30 за барель.

Як повідомлялося раніше, в ході торгів у понеділок, 18 квітня, котирування нафти марки Brent опустилися більш ніж на 4% – до $41,28 за барель – через провалені домовленості в Досі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: