Найбільший нафтотрейдер прогнозує десятиліття низьких цін

Читать на русском
Ціни на нафту збережуть низький рівень протягом десяти років. Головною причиною є падіння попиту з боку КНР – одного з основних споживачів палива.

Нафта переживає один із тривалих періодів низьких цін, який триватиме протягом мінімум десяти років, прогнозує Vitol Group – найбільший торговець цією сировиною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Bloomberg.

«У найближчі десять років барель нафти коштуватиме від $40 до $60», – вважає генеральний директор Vitol Group Іен Тейлор. За його словами, нафтовидобувні країни зіткнуться з найдовшим періодом низьких цін на вуглеводні з 1986-1999 років, коли нафта коштувала від $10 до $20 за барель.

Серед головних причин низьких цін на сировину Іен Тейлор назвав уповільнення темпів зростання економіки КНР, яка є лідером серед споживачів викопного палива. Проте він не виключив в найближчому майбутньому ймовірність досягнення країнами ОПЕК і державами, що не входять до картелю угоди про скорочення видобутку.

Нагадаємо, що в квітні 2015 року Тейлор заявляв про досягнення нафтою цінового дна, але значного їх зростання в майбутньому не передбачається. На той момент вартість бареля Brent становила близько $65.

Станом на 8 лютого котирування північноморської нафти коливаються близько $33,35 за барель, втративши за добу 2%. Слідом за нафтою знижується вартість й інших сировинних товарів. Так, через скорочення попиту на метал в КНР ціни на нікель упали до мінімуму майже за 13 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: