У Мін'юсті відзвітували про завершення важливої реформи

Читать на русском
Міністерство юстиції успішно завершило реформу системи реєстрації бізнесу та нерухомого майна та передачі їх місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.
Наталія Севостьянова

Міністерство юстиції успішно завершило реформу системи реєстрації бізнесу та нерухомого майна й передачі цих функцій місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.

Про це в своєму Facebook повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, пише «Слово і Діло».

Таким чином Мін’юст реалізував урядову стратегію з децентралізації та демонополізації сервісів, які надаються органами влади громадянам, уточнила чиновник.

Петренко: місцева влада саботує децентралізацію повноважень із реєстрації бізнесуМіністр юстиції України Павло Петренко заявив, що місцева влада саботує процес децентралізації повноважень з реєстрації бізнесу та нерухомості.

Вона нагадала, що 1 травня завершився перехідний період, коли представники влади на місцях мали перебрати на себе ці функції.

«Наразі до реєстру бізнесу підключено 662 місцевих органа державної влади та місцевого самоврядування, а до реєстру нерухомості – понад 700. Окрім того, до реєстрів вже підключено «армію» з 6500 нотаріусів та акредитовано 45 суб’єктів реєстрації», – повідомила Севостьянова.

Заступник міністра переконана, що завдяки реформі Мін’юсту вдалося створити на ринку реєстраційних сервісів конкурентне середовище, яке забезпечить високий рівень сервісу та відсутність корупції. «Адже якщо громадянину щось не сподобається, він може розвернутися й піти до іншого суб’єкта реєстрації», – зазначила вона, назвавши реформу системи реєстрації бізнесу та нерухомого майна «однією з найуспішніших реформ, які запроваджує Мін’юст».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: