Норвегія виділить кошти на обслуговування поставлених Україні танків Leopard

Читать на русском
Влада Норвегії ухвалила рішення надати Україні до 150 мільйонів норвезьких крон на технічне обслуговування танків Leopard.
Фото: KMW

Влада Норвегії прийняла рішення надати Україні до 150 мільйонів норвезьких крон (приблизно 12,7 млн євро) на технічне обслуговування танків Leopard.

Про це повідомляє пресслужба уряду країни.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Йдеться про ті одиниці Leopard 2A4, які були поставлені Норвегією і які потребують ремонту та модернізації. Зазначається, що технічна підтримка цих танків здійснюється у Польщі.

В уряді нагадали, що Норвегія передала Україні вісім танків Leopard 2 A4 та допоміжні машини.

Зазначається також, що Осло й надалі допомагатиме ЗСУ за чотирма основними напрямками: постачання від оборонного сектору, пожертвування засобів, отриманих від оборонної промисловості, підготовка та навчання військових, а також внески через міжнародні механізми.

Варто зазначити, що Норвегія планує значне та суттєве збільшення допомоги для України. Однак її суму ще не визначено, це планується обговорити найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що Норвегія має намір передати Україні винищувачі F-16 із найновішим озброєнням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: