Петренко: місцева влада саботує децентралізацію повноважень із реєстрації бізнесу

Читать на русском
Місцева влада має намір затягувати процес передачі повноважень з реєстрації бізнесу з Києва в регіони.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що місцева влада саботує процес децентралізації повноважень із реєстрації бізнесу та нерухомості.

Про це він повідомив із трибуни Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

«Можу констатувати, що місцеві органи влади неактивно переймають на себе повноваження та грошові кошти за реєстрацію бізнесу й нерухомості. Хоча у них є повна мотивація, український парламент спільно з Мін'юстом передав їм понад мільярд гривень коштів, які вони отримують від адміністративних сервісів», – зазначив Петренко.

За його словами, лише 15 місцевих територіальних громад взяли на себе повноваження щодо децентралізації цих послуг. Петренко звернувся до мерів і голів обласних адміністрацій з вимогою завершити передачу всіх повноважень до 30 квітня 2016 року.

Гія Гецадзе: що зробив Мін'юст за час роботи ПетренкаЗаступник міністра юстиції Гія Гецадзе розповів «Слову і Ділу» про те, які реформи провів Мін’юст під керівництвом Павла Петренка.

«З цієї трибуни я звертаюся до мерів українських міст, до керівників облдержадміністрацій: до 30 квітня поточного року вам необхідно перейняти всі повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості», – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», який передає повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості на місця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: