Мін'юст відзвітував про роботу онлайн-сервісів відомства

Читать на русском
За словами Петренка, реорганізація роботи Реєстраційної служби наповнила місцеві бюджети сумарно на 1 млрд гривень.
Павло Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко розповів про результати впровадження в країні реєстраційних онлайн-сервісів.

Як передає «Слово і Діло», про це міністр повідомив на засіданні парламентського комітету з питань економічної політики.

За словами Петренка, за минулий рік послугами онлайн-сервісу Реєстраційної служби скористалися 2 мільйони українців, з яких 350 тисяч осіб – платними. Відзначаючи переваги нововведення, міністр сказав, що громадяни користуються новими сервісами, «не маючи контакту безпосередньо з чиновниками, не даючи їм хабарів». І додав, що ще одним результатом виконаної роботи стала можливість зареєструвати компанію за 24 години в онлайн-режимі «під ключ».

Глава Мін'юсту також повідомив, що з липня 2015 року працює реєстраційний онлайн-сервіс для громадян, які не займаються підприємницькою діяльністю. В електронному форматі стало можливим зареєструвати шлюб, зміну прізвища, отримати свідоцтва про народження або про смерть. Петренко зазначив, що за півроку 5 тисяч українців подали заяви про створення сім'ї онлайн.

Також завдяки відкриттю фронт-офісів у пологових будинках по всій Україні свідоцтво про народження дитини можна отримати протягом 24 годин, не залишаючи медустанову.

Міністр додав, що в листопаді 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів щодо спрощення реєстрації бізнесу та нерухомості. Це дозволило вивести реєстрацію з компетенції Мін'юсту та передати її органам місцевого самоврядування й нотаріусам.

За даними Петренка, за 2 місяці роботи 7 тисяч нотаріусів стали займатися реєстрацією бізнесу та нерухомості. За цей час навантаження Реєстраційної служби зменшилося вдвічі. Завдяки цьому, підсумував міністр, 1 млрд гривень не осів у бюджеті відомства, а розподілився по місцевих бюджетах.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Петренко , що міністерство юстиції України більше не буде виконувати функції реєстрації бізнесу та нерухомості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: