Може бути передвісником нових ударів: у ЗСУ розкрили особливості нічної атаки «шахедів»

Читать на русском
Під час нічної атаки ворог використав складніші маршрути, щоб отримати дані про систему ППО. Про це повідомили у Силах оборони Півдня.
Фото: The Wall Street Journal

Нічна атака дронів знову була спрямована проти енергетичної інфраструктури України. При цьому ворог використовував складніші маршрути, щоб отримати дані про систему ППО.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона повідомила, що цієї ночі під ударом були південно-східні області. Так, на Одещині вдалося успішно збити всі запущені «шахеди», а на Дніпропетровщині уламки збитого дрона впали на територію елеватора.

За словами Гуменюк, окупанти намагалися спрямовувати «шахеди» таким чином, щоб виявити та обійти системи ППО.

Це може свідчити про те, що навіть така не дуже потужна порівняно з іншими атака може бути передвісником нових, більш масованих ударів.

«Ми вже акцентували увагу, що після знищення А-50 у ворога є проблеми з отриманням інформації, внаслідок чого вони активізують діяльність безпілотників. Небезпека з боку Чорного моря зберігається доти, доки ворог тримає ракетоносії. А загальний залп ракет, які вони тримають у бухтах, наразі становить 50», – наголосила представниця Сил оборони.

Нагадаємо, що вночі сили ППО знищили 7 «шахедів», бойова робота по ворожих об'єктах тривала понад 3 години.

Як відомо, вночі 29 березня росія атакувала енергетичну інфраструктуру у шести областях. Після цього одразу у кількох областях застосували аварійні відключення світла. Російські обстріли енергосистеми України вже засудили у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: