В ЗСУ розповіли про ситуацію в Авдіївці та оборонні дії

Читать на русском
Сили оборони України захищають Авдіївку від росіян та стримують їх просування. В межах міста тривають запеклі бої, але ситуація наразі контрольована.
Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що ситуація в Авдіївці «складна, але контрольована». На загрозливих напрямках підрозділи ЗСУ здійснюють маневри та підсилюються.

Про це він написав у Telegram.

«Станом на 23:00 15 лютого 2024 року ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Запеклі бої точаться в межах міста. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, виділений додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження», – зазначив військовий.

Також Тарнавський додав, що підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.

Нагадаємо, 15 лютого у Білому домі заявили про ризик захоплення Авдіївки росіянами. Там нарікають на те, що в українських військових недостатньо боєприпасів через зволікання республіканців з ухваленням безпекової допомоги.

Як повідомлялося, 3-тя окрема штурмова бригада Збройних сил України (ОШБр) 15 лютого підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки.

Також в ЗСУ розповіли, що попри те, що в Авдіївці вже кілька днів тривають вуличні бої, українські військові подбали про запасні шляхи постачання в місто – на випадок, якщо ворог зможе перерізати основний логістичний шлях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: