ЗСУ відходять з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки

Читать на русском
Українські війська відійшли з позиції Зеніт на південно-східний околиці Авдіївки, аби зберегти особовий склад і покращити оперативну обстановку.
trueua.info

Збройні сили України відходять із позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки (Донецька область).

Про це рішення повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Росіяни застосовують фосфорні снаряди в Авдіївці – 3-тя ОШБрОкупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Смог розповсюджується територією коксохімічного заводу.

«Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога. Рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки. Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції», – повідомив він.

Наразі, додав командувач, триває перегрупування військ, поповнення запасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

Нагадаємо, раніше на підкріплення до Авдіївки перекинули 3-ту окрему штурмову бригаду. При цьому проти росіян воює приблизно сім бригад.

У бригаді зазначили, що окупанти не зважають на втрати і задіюють на Авдіївському напрямку угрупування, яке значно перевищує за кількістю сили ЗСУ.

При цьому Тарнавський назвав ситуацію в місті «складною, але контрольованою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: