Головне зберегти людей: Зеленський прокоментував ситуацію в Авдіївці

Читать на русском
Володимир Зеленський, коментуючи бої за Авдіївку, наголосив, що найголовніше – зберегти життя військових.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський констатував важку ситуацію в Авдіївці на Донеччині. Він повідомив, що перебуває у постійному контакті із цього приводу з військовим керівництвом.

Заява прозвучала на спільній пресконференції з канцлером Німеччини у Берліні.

ЗСУ відходять з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці АвдіївкиУкраїнські війська відійшли з позиції Зеніт на південно-східний околиці Авдіївки, аби зберегти особовий склад і покращити оперативну обстановку.

«Щодо Авдіївки. Ситуація не перший день. Ми пам'ятаємо, що росія робить з нашими містечками та селами: вони не заспокоюються, доки повністю не зруйнують усе живе, що там є. Наші люди, наші військові, вони героїчно захищають стратегічні речі, логістичні шляхи, які можуть привести до просування ворога вперед. Я розумію, що відбувається – на контакті з нашим військовим керівництвом. Я не говоритиму, які нові підходи вони застосовують. Їхнє завдання зробити все, щоб захистити насамперед наших людей. Це головний сигнал від мене: наші військові – це найголовніше, що у нас є. І це найголовніша наша зброя», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що найголовніше під час війни – намагатися обходитися меншими втратами. Президент додав, що саме такий сигнал від нього отримує військове керівництво.

Нагадаємо, сьогодні було підтверджено, що ЗСУ відходять із позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки, щоб зберегти особовий склад та покращити оперативну обстановку.

Угруповання росіян на напрямку значно перевищує за кількістю сили ЗСУ – сім до одного.

Раніше в Білому домі констатували, що ризик захоплення Авдіївки росіянами дуже високий через відсутність достатньої кількості зброї у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: