У Білому домі заявили про «критичну ситуацію» в Авдіївці

Читать на русском
У Білому домі заявили, що ситуація в Авдіївці критична, місто можуть захопити росіяни через нестачу боєприпасів у ЗСУ.
Скріншот: Слово і діло

Ризик захоплення міста Авдіївка Донецької області російськими військами через відсутність достатньої кількості зброї в українських оборонців є дуже високим.

Про це заявив радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі під час брифінгу у четвер, 15 лютого.

«Українська сторона повідомляє нам, що ситуація наразі критична. Росіяни тиснуть на позиції ЗСУ кожного дня. Є ризик того, що Авдіївка перейде під контроль рф», – сказав він.

Кірбі також наголосив, що бої на сході України «надзвичайно інтенсивні».

Посадовець зауважив, що важка ситуація, яка склалася в Авдіївці, зумовлена недостатньою підтримкою України з боку союзників та перевагою росії у живій силі.

«У місті відбувається справжнє пекло через те, що захисники України не мають достатньої кількості боєприпасів», – підкреслив представник Білого дому і додав, що значною мірою це відбувається і через затягування з погодженням законопроєкту про допомогу Україні.

«Оскільки Конгрес досі не ухвалив додатковий законопроєкт, ми не змогли надати Україні артилерійські снаряди, яких вона потребує, щоб стримати ці російські атаки. Зараз росіяни досягли українських окопів, фактично в Авдіївці, і починають пригнічувати українську оборону. Ціна бездіяльності Конгресу величезна», – зазначив Кірбі.

Як відомо, російська армія не зважає на втрати і задіює на Авдіївському напрямку угрупування, яке значно перевершує за кількістю сили ЗСУ.

Також повідомлялося, що постачання до Авдіївки ускладнене, тому українські захисники вже зараз задіяли запасну логістичну артерію.

Разом з тим оборону Авдіївки посилила штурмова бригада, оскільки ситуація у місті зараз – надзвичайно критична.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: