Росія почне постачати електрику в «ЛНР»

Читать на русском
Уряд РФ вирішило забезпечити Луганську область України безперебійним постачанням електроенергії.
Постачання електрикою

Уряд РФ вирішив забезпечити Луганську область України безперебійним постачанням електроенергії в зв'язку з тим, що Київ припинив електропостачання самопроголошеної «Луганської народної республіки».

Про це повідомив повноважний представник РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов, передає «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

«Кінець світла» в «ЛНР»: складається враження, що Київ шукає спосіб віддалитися від ДонбасуНезалежний експерт пояснив, до чого призведе відключення електроенергії в ОРЛО, і розповів про альтернативні джерела світла для місцевого населення.

«Відповідно до дій влади України урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки», - сказав Гризлов.

«Зазначу, що для жителів Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для оплати електроенергії. Питання це, звичайно, буде обговорено завтра в контактній групі та її економічної підгрупі », - підкреслив Гризлов.

«Але як з Мінська або Луганська боротися зі свідомими, політично вмотивованими кроками, що абсолютно суперечать мінським угодам, коли українська сторона не готова сприймати жителів Донбасу як рівноправних громадян України?» - заявив російський повпред.

Він також повідомив, що обмеження споживачів на території Луганської області в даний час немає.

Нагадаємо, що відключення електроенергії на окупованій частині Луганської області не призведе до соціального вибуху цивільного населення, туди можуть поставляти російську електрику. Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Раніше бойовики підконтрольних Росії «ДНР» і «ЛНР» в черговий раз виступили проти введення на Донбас збройних міжнародних миротворчих сил.

А 3 червня 2016 року народний депутат України Дмитро Тимчук пообіцяв оприлюднити дані про спонсорів терористів «Луганської Народної Республіки» та виконав свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: