Байден погодився взяти участь у дебатах з Трампом

Читать на русском
Президент США Джо Байден відповів опонентові на цьогорічних президентських виборах Дональду Трампу, який запросив його на дебати.
Колаж: zn.ua

Президент США Джо Байден заявив, що планує взяти участь у дебатах з колишнім американським лідером і майбутнім кандидатом в президенти від республіканців Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Reuters.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Зазначається, що Байден раніше не брав на себе зобов’язань щодо дебатів з Трампом. Він казав, що їх проведення залежатиме від поведінки експрезидента. Нині ж він чітко висловив свою позицію й вона кардинально інша.

«Так. Я буду дебатувати. Я не знаю, коли. Та я буду радий з ним дебатувати», – сказав чинний президент США в інтерв'ю телеведучому Говарду Стерну.

Нагадаємо, вибори президента у США відбудуться 5 листопада цього року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

У березні Дональд Трамп викликав чинного президента США Джо Байдена на передвиборчі дебати «у будь-який час, у будь-якому місці».

А нещодавно низка найбільших американських ЗМІ надіслали листи Джо Байдену та Дональду Трампу із закликом провести дебати.

Як відомо, Байден і Трамп набрали необхідну кількість голосів на праймеріз для висування на вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: