Тука прокоментував відключення ОРЛО від електроенергії

Читать на русском
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і ВПЛ прокоментували відключення ОРЛО від електропостачання.
Георгій Тука

Відключення електроенергії на окупованій частині Луганської області не призведе до соціального вибуху цивільного населення, туди можуть поставляти російську електрику.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Питання дуже складне. Я постійно намагаюся спілкуватися або з жителями неконтрольованих територій або з тими, у кого залишився бізнес на неконтрольованих територіях... Говорити про якийсь соціальний вибух – переконаний, що цього не буде», – сказав він.

На думку Туки, «від людей, які не мають ні досвіду опору, ні бажання ризикувати життям, морально і в рамках здорового глузду, навряд чи можна очікувати повстання».

Говорячи про те, чи є альтернатива постачання електроенергії, він припустив, що це може бути з РФ.

«Є гілка, яка йде з боку Росії до Луганської області, її потужності недостатньо для того, щоб забезпечити життєдіяльність і населення, і підприємств. Але за нашими підрахунками її цілком достатньо для того, щоб забезпечити побутові потреби цивільного населення», – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, Україна припинила поставки електроенергії в «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: