Російська Дума схвалила заборону переказів в Україну за допомогою платіжних систем

Читать на русском
Державна Дума Російської Федерації схвалила обмеження грошових переказів в Україну за допомогою платіжних систем.
24 канал

Державна Дума Російської Федерації схвалила обмеження грошових переказів в Україну за допомогою платіжних систем.

Відповідний законопроект був прийнятий Держдумою РФ у другому читанні сьогодні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Російську газету».

У проекті закону пропонується обмежити грошові перекази з РФ в іноземні держави за допомогою іноземних платіжних систем, з поправками щодо переказів в Україну.

У поправках до документа зазначається, що в разі заборони роботи російських платіжних систем іноземною державою, такі переклади автоматично забороняються з території Росії на територію цієї держави за допомогою іноземних платіжних систем.

НБУ посилив нагляд за діяльністю платіжних системНаціональний банк України посилив нагляд за діяльністю платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури.

При цьому транскордонний переказ з Росії на територію такої держави можна провести тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами.

Такі правила торкнуться переказів без відкриття банківського рахунку.

Таким чином, під заборону потраплять переклади при систем WesternUnion і MoneyGram.

Варіантом переказу грошей залишається переказ з карти на карту або з банківського рахунку на інший банківський рахунок.

Якщо законопроект буде прийнятий, він вступить в силу через 30 днів після опублікування.

Нагадаємо, законопроект був прийнятий Держдумою в першому читанні 22 лютого і став відповіддю на заборону в Україні російських платіжних систем.

В кінці жовтня 2016 року в Україні зазнали заборони російські платіжні системи «Золота Корона», «Юністрім», «Колібрі», а також система «Міжнародні грошові перекази« Лідер».

Після цього депутат Держдуми Владислав Рєзнік вніс законопроект, який передбачає обмеження грошових переказів з території Росії на територію України іноземними платіжними системами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: