Україна тимчасово відвела з лінії фронту американські танки Abrams: ЗМІ назвали причину

Читать на русском
ЗСУ тимчасово відвели в тил американські танки Abrams M1A1 через загрозу російських розвідувальних та ударних дронів. Разом із США Україна працює над новою тактикою їхнього використання.
US Army

Україна тимчасово відвела з лінії фронту американські бойові танки Abrams M1A1 через загрозу російських дронів.

Про це агентству Associated Press розповіли два американські військові чиновники.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

США погодилися відправити Україні 31 танк Abrams у січні 2023-го, вартість однієї одиниці становить близько 10 млн доларів.

Але з того часу ситуація на полі бою суттєво змінилася, зокрема завдяки повсюдному використанню російських дронів-розвідників і дронів-мисливців. Ця зброя ускладнила ЗСУ захист танків, які тепер швидко виявляють та переслідують дрони.

П'ять із 31 танка вже втрачені в результаті російських атак, стверджує AP.

Наразі танки виведені з лінії фронту: за словами віцеголови Об'єднаного комітету начальників штабів Крістофера Грейді, Україна та США працюватимуть над новою тактикою їх використання. Це підтвердив третій представник Міністерства оборони.

«Техніка бою змінилася, масована броня в середовищі, насиченому безпілотними повітряними апаратами, може бути під загрозою», – сказав Грейді.

«Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях і допоможемо їм продумати, як застосовувати цю техніку в такій ситуації, коли все одразу стає видно», – додав він.

Нагадаємо, за неофіційними даними, російські війська вивели з ладу 5 із 31 американського танка M1 Abrams. Крім того, щонайменше 30 німецьких танків Leopard різних модифікацій було знищено з того часу, як вони почали брати участь у бойових діях в Україні.

Порівняння танків, які союзники надали Україні, – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: