Держдума РФ обмежила грошові перекази в Україну

Читать на русском
Заборона обмежує конкуренцію на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем.

Держдума РФ на засіданні в середу ухвалила в першому читанні законопроект, що обмежує грошові перекази з території Росії на територію України та інших держав за допомогою іноземних платіжних систем.

Законопроект «Про внесення змін до закону «Про національну платіжну систему» був підготовлений і внесений до Держдуми депутатом від фракції «Єдиної Росії» Владиславом Резником, передає «Слово і Діло».

«Встановлення такої заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем», – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нацбанк зменшує кількість готівки в обігуНаціональний банк України розраховує знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% в 2015 році до 9,5% до ВВП в 2020 році.

Документ спрямований на усунення «негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України».

Як повідомлялося раніше, наприкінці жовтня 2016 року в Україні заборонили російські платіжні системи «Золота Корона», «Юністрім», «Колібрі», а також систему «Міжнародні грошові перекази «Лідер».

Після цього депутат Держдуми Владислав Резник вніс законопроект, який передбачає обмеження грошових переказів із території Росії на територію України іноземними платіжними системами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: