Порошенко заборонив російські платіжні системи в Україні

Читать на русском
В Україні заборонили російські платіжні системи Золота Корона, Юністрім, Колібрі, а також систему Міжнародні грошові перекази Лідер.

В Україні зазнали обмеження російські платіжні системи «Золота Корона», «Юністрім», «Колібрі», а також система «Міжнародні грошові перекази Лідер».

Відповідне рішення закріплене указом Президента України №467/2016, передає «Слово і Діло».

Указ водить заборону на діяльність в Україні і скасовує реєстрацію угод резидентів України про участь у міжнародній платіжній системі «Золота Корона», платіжною організацією якої є розрахункова небанківська кредитна організація «Платіжний центр».

Крім того, вводиться заборона узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи «Юністрім», а також скасовується реєстрація договорів резидентів України про участь у цій платіжній системі.

Також вводиться заборона узгодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи «Колібрі» й діяльності її платіжної організації, якою керує Сбербанк Росії. Крім того, скасовується реєстрація угод резидентів України про участь у системі «Колібрі».

ВР зробила перший крок до створення національної системи кібербезпекиСьогодні на засіданні Верховна Рада в першому читанні підтримала закон про основні засади гарантування кібербезпеки України.

Вводиться заборона на здійснення діяльності в Україні і скасовується реєстрація договорів резидентів нашої країни на участь у міжнародній платіжній системі «Міжнародні грошові перекази Лідер», заборона узгодження умов і порядку діяльності міжнародної платіжної системи Anelik, а також Blizko.

Як відомо, вчора, 17 жовтня Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і, в той же час, розширив список осіб, які підпадають під санкції.

Раніше Президент заявляв, що чутки про необхідність виходу України з Мінського процесу розпускають люди, які свідомо чи несвідомо працюють на агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: