Ядерний шантаж Путіна: нічого страшнішого в арсеналі РФ уже просто не залишилося – експерт

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Президент РФ Володимир Путін витяг свій гібридний козир у переговорах із Вашингтоном.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Питання плутонію дійсно чутливе для Штатів, і Путін це чудово усвідомлює. Виставляючи заздалегідь нездійсненні вимоги (скорочення військ НАТО, компенсація втрат від санкцій), Путін готовий задовольнитися малим – скасуванням західних санкцій і поверненням до G8», – вважає Березовець.

Ключова проблема Кремля полягає в тому, що ядерний шантаж – це з області останніх аргументів. Нічого страшнішого в арсеналі Росії вже не залишилося.

«Путін таким чином змітає з дошки інші країни й посилає Вашингтону сигнал про те, що готовий домовлятися лише з ним, без посередників. І це сигнал не Обамі, а його наступнику/ наступниці. Це великий виклик для Штатів», – констатував політтехнолог.

Але проблема Путіна, на його думку, полягає в тому, що Америка все одно знайде відповідь на цей виклик, що для Росії обернеться серйозною стратегічною поразкою.

Як відомо, президент РФ вимагає від США не лише зняти санкції, а й компенсувати збитки від контрсанкцій, а також радить відмовитися від «недружньої політики щодо Росії».

В понеділок РФ призупинила дію угоди з урядом США про утилізацію збройового плутонію, а також протоколів до цієї угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: