Експерт: РФ витримає тиск санкцій і низьку ціну на енергоресурси максимум до 2018 року

Читать на русском
Експерт розповів, скільки ще протримається економіка РФ під тиском санкцій та які наслідки для РФ будуть далі.

Динаміка української та російської економіки – прямо протилежна. Україну підтримує весь цивілізований світ, до Росії застосовують санкції.

Про це на своїй сторінці в Facebook, пише голова комітету економістів України Андрій Новак, передає «Слово і Діло».

«Українська економіка 2016 року зупинила падіння, далі буде зростання. У Росії тенденція зворотна – падіння ВВП продовжуватиметься. Вони не можуть залучати кредитний ресурс, через що змушені витрачати резерви зі своїх фондів (Фонд національного благополуччя і Резевний). За оцінкою російських економістів, перший фонд вичерпається наприкінці 2016-го, другий – на початку 2018-го», - прогнозує економіст.

Росія витримає тиск санкцій і низької ціни на енергоресурси максимум до 2018-го. Далі економіку чекає серйозний колапс.

За його словами, полягатиме він в стрімкій девальвації рубля і невиконанні бюджету.

«Росіяни вже його відчувають. Бо влада зменшує витрати на армію в умовах війни. За колапсом буде соціальний зрив. У формі палацового перевороту або народної революції. Обидва варіанти їхня історія знала. Питання тільки в тому, що відбудеться швидше», - вважає Андрій Новак.

Тим часом, в Кремлі, продовжують запевняти в стабільності та обіцяють, що найближчі п’ять років, за словами Дмитра Медвєдєва російська економіка орієнтуватиметься на покращення життя росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: