США обговорять з європейськими союзниками розширення санкцій проти РФ

Читать на русском
Початкова мета переговорів полягає у виробленні пропозицій, спрямованих на зниження рівня насильства в Сирії.

Очільники МЗС ФРН, США, Великобританії, Франції та Італії на зустрічі в середу, можливо, обговорять запровадження санкцій щодо Росії в зв'язку із ситуацією в Сирії.

Обговорення розширення санкцій проти РФ пройде на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств 5 жовтня в Берліні, де також будуть обговорюватися питання шляхів нормалізації ситуації в Сирії, пише німецьке видання Der Tagesspiegel, передає «Слово і Діло».

Початкова мета переговорів полягає у виробленні пропозицій, спрямованих на зниження рівня насильства в Сирії та на відновлення політичного процесу для врегулювання сирійської кризи, відзначають у Der Tagesspiegel.

У середу в німецьких ЗМІ з'явилися повідомлення з посиланням на представників американської влади про те, що Вашингтон також обдумує питання запровадження щодо Росії та Сирії санкцій, ефективність яких підвищиться, якщо вони будуть ухвалені на міжнародному рівні.

США назвали дії Росії в Сирії варварствомСпеціальний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Росія займається варварством, а не боротьбою з тероризмом у Сирії.

Нагадаємо, Володимир Путін вніс до Держдуми Росії проект закону, згідно з яким РФ відновить дію російсько-американських домовленостей щодо утилізації плутонію за умови зняття США санкцій.

Після низки кривавих провокацій російських військ у Сирії США оголосили про припинення двосторонньої взаємодії щодо цієї країни з РФ, звинувативши Москву в зриві перемир'я. У Вашингтоні порушили питання про розширення санкцій проти РФ у разі, якщо Європейський Союз також їх підтримає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: