Турецькі військові аташе втекли в Італію після виклику до Анкари

Читать на русском
Двоє турецьких військових аташе втекли з Греції до Італії, після того як їх викликали до Анкари. Припускають, що вони могли втекти і до Нідерландів, оскільки там живе брат одного з чоловіків.
Фото: Twitter

Двоє турецьких військових аташе втекли з Греції до Італії.

Їх викликали до Анкари в ході розслідування справи про спробу військового перевороту в Туреччині. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал NTV.

«Ми знаємо, що два військові аташе в Греції намагалися втекти за кордон. Згідно з розвідданими, вони могли відправитися в Італію. Якщо це припущення підтвердиться, нам доведеться зв'язатися з владою Італії», – говориться в повідомленні.

Який крок Анкари стане «землетрусом» для НАТО?Екс-міністр закордонних справ України прокоментував заяву керівництва Туреччини, про те, що Захід ризикує «втратити» Анкару через власні помилки, а не відносини з Москвою.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ефірі NTV розповів, що дипломати втекли в ніч з п'ятниці на суботу, 6 серпня, на власному транспорті. Вони разом з сім'ями вирушили на поромі до Італії.

Міністр зазначив, що також розглядається можливість втечі до Нідерландів, оскільки там мешкає брат одного з чоловіків.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про першого турецького офіцера, який попросив притулку в США.

В міністерстві юстиції Туреччини зазначають, що близько 26 тис. осіб затримано за причетність до спроби перевороту в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: