Ердоган продовжує репресії проти підозрюваних в участі у військовому перевороті

Читать на русском
У Туреччині тривають жорсткі заходи, направлені проти підозрюваних в участі у спробі державного перевороту: в країні закриті всі військові академії, проведені обшуки й затримання десятків нових чиновників.
Реджеп Таїп ЕрдоганФото: Reuters

Турецька поліція в Анкарі в рамках розслідування обставин спроби державного перевороту затримала ще 33 людей, яких підозрюють у зв’язках із прихильниками проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на місцеву агенцію Anadolu.

За повідомленнями турецьких журналістів, серед затриманих є державні чиновники високого рівня, в тому числі губернатори.

«Серед 33 затриманих є також представники виконавчої влади, у тому числі кілька губернаторів», – йдеться в повідомленні.

Найвідоміші військові перевороти в сучасній історіїСлово і Діло показало найвідоміші військові перевороти, що відбувалися у різних країнах світу в XX та XXI століттях.

Також відомо про те, що прокуратура Анкари видала 44 ордери на обшук у осіб, серед яких також є високопоставлені чиновники – губернатори, їхні заступники, помічники та цивільні інспектори.

Загалом після невдалої спроби військового перевороту, що відбулася в найбільших містах Туреччини в ніч проти 16 липня, своїх посад постійно чи тимчасового вже позбулися майже 70 тисяч людей.

Крім того, сьогодні стало відомо про звільнення з лав збройних сил Туреччини майже 1400 військових, а також про ухвалене рішення про закриття в країні всіх військових академій та ліцеїв.

Як раніше писало «Слово і Діло», турецька влада заявила про готовність продовжити будівництво газопроводу в обхід України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: