Близько 26 тисяч осіб затримано в Туреччині за причетність до спроби перевороту

Читать на русском
За спробу військового перевороту в Туреччині офіційно заарештовані і поміщені під варту 26 тис. осіб, однак стосовно понад 7 тисяч людей відкрите слідство, біля 6 тисяч людей затримали, але офіційних звинувачень їм не пред'явлено.
Бекір БоздагФото: report.az

За спробу військового перевороту в Туреччині офіційно заарештовані й поміщені під варту 26 тис. осіб.

Такі дані наводить міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг в інтерв'ю інформагентству «Анадолу», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За словами турецького міністра, по 6 тисячах затриманих працює слідство, однак офіційні звинувачення їм поки не висунуті. Крім того, затримали 7,7 тис. людей, але наразі їх відпустили, хоча стосовно них слідство триває.

Найвідоміші військові перевороти в сучасній історіїСлово і Діло показало найвідоміші військові перевороти, що відбувалися у різних країнах світу в XX та XXI століттях.

Нагадаємо, в ніч із 15 на 16 липня в Туреччині військові перекрили міст через Босфор і спробували влаштувати державний переворот. Згодом у Туреччині на три місяці запровадили надзвичайний стан.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що цей крок не порушує конституції, законів країни або базових свобод турецьких громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: