Який крок Анкари стане «землетрусом» для НАТО?

Читать на русском
Володимир Огризкоекс - міністр закордонних справ

Покращення в відносинах між Анкарою та Москвою є серйозною загрозою для Західного світу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, аналізуючи заяву влади Туреччини про те, що Захід ризикує «втратити» Туреччину через власні помилки, а не через зв'язки з РФ.

«Коли говорять про Туреччину, як потенційного члена ЄС, то це одна історія, про яку твердять вже 50 років. Туреччина на це ображається, але процес іде, хоча повільно, але якось рухається. Проте зараз, Туреччина не є членом ЄС, тому прямого впливу на те, що відбувається в самому ЄС, на околицях, крім проблеми мігрантів, насправді від Туреччини не має», - розмірковує Огризко.

При цьому, як підкреслив він, Туреччина — член НАТО, а це вже зовсім інша історія.

Тандем Ердоган-Путін: у що виллється союз диктаторів? АналітикПолітичний аналітик поділився міркуваннями щодо майбутніх переговорів керівництва РФ і Туреччини.

«Це вже безпекова структура, яка відіграє ключову, якщо не найголовнішу роль у питанні безпеки на всьому просторі Північної Атлантики. Якщо Туреччина, як потужний член цього Альянсу, тому як це одна з найбільших сухопутних армій в Європі, раптом починає просідати — це ламає конструкцію. Крім того Туреччина — це вихід на Чорне та Середземне моря, Близький Схід та Сирію», - пояснює спеціаліст.

Якщо Туреччина, вирішує, що їй не потрібні навчання НАТО, будує далі свій ісламський світ, вирішує йти в бік Москви — це «землетрус» для НАТО.

«Мабуть це навіть гірше, аніж потенційний вихід Великобританії з ЄС», - наголосив Огризко.

Як відомо, 9 серпня, Володимир Путін провів зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, яка стала першою після серйозного погіршення відносин країн.

Ердоган підтвердив, що хоче знову побудувати «вісь дружби» між країнами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: