Турецький офіцер попросив притулку в США

Читать на русском
Перший турецький військовий попросив притулок в США після спроби перевороту. Імені і рангу офіцера не розголошують.
Фото з відкритих джерел

Перший військовий з Туреччини попросив притулок в США після спроби перевороту в країні.

Про це пише Reuters з посиланням на американських військових, повідомляє «Слово і Діло».

Видання зазначає, що такий випадок перший. Турецький офіцер служив у штаб-квартирі командування НАТО в Норфолку (штат Вірджинія).

Близько 26 тисяч осіб затримано в Туреччині за причетність до спроби переворотуЗа спробу військового перевороту в Туреччині офіційно заарештовані і поміщені під варту 26 тис. осіб, однак стосовно понад 7 тисяч людей відкрите слідство, біля 6 тисяч людей затримали, але офіційних звинувачень їм не пред'явлено.

Джерела видання не розголошують імені і рангу військового. Однак у турецькому посольстві розповіли, що мова може йти про контр-адмірала Мустафу Угурлу, на якого в Туреччині видали ордер на затримання.

Крім цього, представник турецького посольства розповів, що влада Туреччини відкликала ще двох офіцерів, які працювали в Норфолку. Один з них вже повернувся до Туреччини, інший скоро повернеться.

Нагадаємо, спроба військового перевороту в Туреччині сталась в ніч на 16 липня 2016 року. Вчора стало відомо, що за причетність до спроби перевороту затримано 26 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: