Трастовий фонд не має сенсу, поки звучить артилерійська канонада на Донбасі – експерт

Читать на русском
Володимир Сіденкоекономічний експерт

Питання відновлення території Донбасу неможливо буде вирішити через звичайні механізми інвестування, оскільки регіону завдано надзвичайно великої шкоди.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з економічних програм Володимир Сіденко, аналізуючи ініціативу Президента України Петра Порошенка створити мультипартнерський трастовий фонд для відновлення Донбасу.

«Для того, щоб територія була придатна для інвестування, мають бути інвестиції, які підуть на відновлення базової інфраструктури. Крім того, потрібні відповідні державні інвестиції, щоб був якийсь ступінь захисту для приватних інвесторів. Ризики інвестування дуже великі», – зазначив Сіденко.

За його словами, ідея трастового фонду, безумовно, має право на існування та є корисною, але працювати буде виключно в контексті широкого підходу вирішення питання про політичне врегулювання в цьому регіоні.

«Жоден трастовий фонд не буде діяти й не має сенсу, якщо є велика ймовірність того, що вже наступного дня все може бути зруйновано», – наголосив економічний експерт.

«Створення трастового фонду може бути виключно в одному пакеті з політичним врегулюванням військових дій на Донбасі. Поки не буде вирішена політична частина, жодні трастові фонди не мають сенсу», – переконаний Володимир Сіденко.

Додамо, що в березні Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що відразу після завершення АТО буде створено міжнародний донорський фонд для відбудови та відновлення територій Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: