Порошенко відзвітував про відновлення Донбасу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко сьогодні розповів про пріоритети у відновленні інфраструктури Донбасу.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко сьогодні заявив, що відновлення Донбасу - одна з основних цілей української влади.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Президент заявив сьогодні на церемонії старту патрульної поліції в місті Краматорськ.

За словами Порошенка, відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей - один з ключових чинників для деокупації регіонів.

Жебрівський розповів, скільки мостів відкриють на Донбасі до кінця рокуУ Донецькій області вчора був відкритий міст через річку Чорний Жеребець протяжністю 85 метрів. До кінця цього року планується здати в експлуатацію ще трьох мостів.

«Першочерговим завданням було відновлення Донбасу. Мною було проведено нараду щодо формування значних коштів, причому як держбюджету України, так і засобів донорських наших країн-партнерів, міжнародних фінансових організацій: 500 млн - з боку Німеччини, 200 млн - Європейського банку реконструкції і розвитку, 200 млн - Європейського інвестиційного банку, значних коштів країн «Великої сімки», ООН, складання пооб'єктного переліку напрямки використання коштів донорської допомоги», - заявив Голова держави.

Пріоритетними напрямками Президент назвав відновлення зруйнованих об'єктів житлового фонду, водопостачання, енергопостачання та мостів.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня на вулиці Слов'янська і Краматорська Донецької області виїдуть екіпажі патрульної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: