Томбінський натякнув, що Україні час об’єктивно розслідувати одеську трагедію

Читать на русском
Голова Представництва ЄС в Україні нагадав представникам влади про їхні обіцянки щодо прозорого розслідування одеської трагедії 2 травня 2014 року.
Ян Томбінський

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський закликав українську владу до об’єктивного й прозорого розслідування трагедії, що сталася в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сторінці Представництва ЄС в Україні в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні ми вшановуємо другу річницю трагічних подій в Одесі, що відбулися 2-го травня 2014 року. Тоді понад 40 осіб загинуло та понад 200 були поранені. Я закликаю українську владу слідувати рекомендаціям Міжнародної дорадчої групи Ради Європи та провести незалежне та прозоре розслідування. Всі ті, хто несе відповідальність за злочини, мають постати перед судом», – наголосив Томбінський.

Як відомо, ще в листопаді минулого року Міжнародна дорадча група Ради Європи, що розслідувала події в Одесі, опублікувала звіт, у якому надзвичайно жорстко розкритикувала українську правоохоронну систему, вказавши на свідоме замовчування вини самих правоохоронців та гальмування процесу розслідування фальсифікації документів.

В українському МВС на такі висновки європейських експертів відреагували стримано, назвавши їх суто рекомендаційними.

Нагадаємо, сьогодні та впродовж травневих свят порядок в Одесі охоронятимуть тисячі правоохоронців, Нацгвардія й СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: