Одеса 2 травня: експерт оцінив дозвіл суду на проводення акцій

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Прийняти інше рішення щодо проведення мирних акцій на Куликовому полі в Одесі було не можна, тому що це є одним з основних принципів демократії.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи дозвіл суду на проведення масових заходів в Одесі на травневі свята.

«Якщо ми будемо забороняти проводити мирні акції, то почнемо все більше скочуватися до диктатури та йти від демократичного розвитку держави», – вважає Биков.

Зараз, на його думку, одеська обласна та міська влада має зробити все можливе для забезпечення порядку на акції вшанування пам'яті людей, які загинули 2 травня.

«Це велика трагедія для всього українського народу», – підкреслив він.

«СБУ потрібно зробити все можливе, щоб провокатори не потрапили на подібні акції, й вони не мали наслідків та проходили в рамках закону», – додав політолог.

В Одесі патрульна поліція намагалася розігнати «антитрухановський Майдан»Приблизно о 12 годині працівники патрульної поліції намагалися розігнати учасників акції проти мера Труханова.

Крім того, експерт зазначив, що акції протесту проти Труханова мали починатися не зараз, а відразу після виборів міського голови, тому що лише тоді вони могли мати результат.

«Акції потрібно проводити в потрібному місці та в потрібний час. Зараз вони нічого не змінять», – резюмував Сергій Биков.

Варто відзначити, що глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе повідомила, що Національна поліція України готова до будь-якого сценарію подій в Одесі 2 травня.

Глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі закликав Президента ввести в Одесу Нацгвардію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: