Грузія може стати членом НАТО вже в найближчі місяці

Читать на русском
Грузія може значно обігнати Україну в питанні євроатлантичної інтеграції, на її якнайшвидшому вступі до НАТО наполягатиме Туреччина.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що в травні Анкара порушить питання якнайшвидшого вступу до НАТО нового члена – Грузії.

Про це з посиланням на «Українську правду» повідомляє «Слово і Діло».

«Я вважаю, що Грузія може вступити вдо НАТО без проходження Програми дій щодо членства в Альянсі. Технічно це цілком здійсненно. Ми повністю підтримуємо вступ Грузії до НАТО і я порушу це питання в травні на майбутньому міністеріалі», – заявив журналістам турецький дипломат.

НАТО не бачить готовності України дотримуватися стандартів Альянсу – експертЗаступник голови громадської ліги «Україна-НАТО» проаналізував візит Олександра Турчинова до Польщі та рішення посилити співпрацю з Альянсом.

При цьому Чавушоглу наголосив, що Анкара не може надати жодних гарантій у цьому питанні, однак підкреслив: «Ми вважаємо, що Грузія гідна бути членом НАТО, оскільки відповідає всім вимогам».

Нагадаємо, найближчий саміт НАТО відбудеться з 8 по 9 липня 2016 року у Варшаві. Крім Грузії, на ньому розглядатиметься питання приєднання до Північноатлантичного Альянсу Боснії і Герцеговини, Македонії та Чорногорії.

Додамо також, що днями Президент Петро Порошенко анонсував скорочення кількості генеральського складу Збройних сил України, щоб привести співвідношення вищого керівного та нижчих офіцерських складів до норм НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: