Порошенко хоче, щоб в Україні поменшало генералів

Читать на русском
Президент Порошенко запропонував силовим структурам привести співвідношення вищого керівного складу до загальної кількості силовиків до стандартів НАТО.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко запропонував Міноборони, МВС, СБУ, Держприкордонслужбі, Нацгвардії, Зовнішній розвідці, УДО та Держслужбі з надзвичайних ситуацій переглянути кількість вищого керівного складу (генералів) у відповідності до євроатлантичної моделі управління військовими формуваннями.

Максимальний обсяг повноважень має перейти до середньої та низової ланки офіцерів, йдеться в заяві Порошенка, опублікованій на його сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Глава держави зазначив, що в рамках реформи сектору безпеки проводиться оновлення не лише техніки, але й командного складу українських силових структур.

Друга річниця окупації Криму: стан української армії перед анексією півострова«Слово і Діло» вирішило зобразити всю спецоперацію в цілому та реальний стан Збройних сил України.

«Молоді командири довели своє право керувати армією на полі бою. Водночас, якщо проаналізувати співвідношення посад старшого офіцерського складу до молодшого офіцерського складу, помітимо диспропорції. До речі, євроатлантична модель управління військовими формуваннями передбачає максимальну передачу повноважень до середньої та низової ланки», – зазначив він.

Цим Президент пояснив своє звернення до низки силових відомств скоротити кількість генеральського складу.

«Саме тому я звернувся до Міноборони, МВС, СБУ, Прикордонслужби, Нацгвардії, Зовнішньої розвідки, УДО, Держслужби з надзвичайних ситуацій провести аналіз співвідношення посад вищого офіцерського складу до загальної чисельності військовослужбовців та озвучити пропозиції щодо зменшення чисельності начальницького (генеральського) складу», – резюмував Порошенко.

Нагадаємо, в понеділок, відповідаючи на запитання журналістів про хід переатестації в Міністерстві оборони, Степан Полторак зазначив, що 2/3 керівного складу відомства, ймовірно, її не пройдуть і будуть звільнені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: