НАТО не бачить готовності України дотримуватися стандартів Альянсу – експерт

Читать на русском
Олег Кокошинськийексперт з питань безпеки

З точки зору НАТО, Україні потрібно переконати та довести свою точку зору в контексті російської агресії та невиконання Мінських угод.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт з питань безпеки, заступник голови громадської ліги «Україна-НАТО» Олег Кокошинський, аналізуючи переговори Олександра Турчинова з президентом Польщі Анджеєм Дудою щодо посилення програм НАТО.

«Дійсно, зараз НАТО може надати нам програми, перш за все пов'язані з трастовими фондами, реформою Міноборони», – розповів Кокошинський.

Але, за його словами, проблема в тому, що й НАТО чекає від нас готовності виконати певні вимоги та стандарти.

Звісно, зараз візит Турчинова в Польшу дуже важливий, оскільки саме у Варшаві в липні відбудеться черговий безпековий саміт із питань викликів і загроз із боку РФ.

Для вступу до НАТО Україні знадобиться 7 років – глава місії України при АльянсіЩоб приєднатися до Північноатлантичного альянсу, Україні необхідно буде пройти перехідний період тривалістю близько 7 років.

«Колишній прем'єр мав якісь амбітні прагнення щодо Альянсу, але відновлення євроатлантичної інтеграції не відбулося та в практичній площині зроблено недостатньо», – вважає він.

Можливо, як припустив спеціаліст, у цьому контексті варто звернутися до досвіду Грузії, яка, незважаючи на окуповані території, продовжує реалізовувати програми НАТО.

Нагадаємо, Верховна Рада України в грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: