НАТО вважає, що потрібно продовжувати тиснути на Росію

Читать на русском
НАТО незадоволене реалізацією Мінських домовленостей, але не вважає, що Росія провалила цей процес.
Александр Вершбоу

Заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу назвав результати виконання Мінських домовленостей невтішними, але не провальними.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Вершбоу заявив в інтерв'ю «ТСН».

«Звичайно, поки результати [«Мінська»] невтішні. Однак я не згоден із тим, що Мінський процес уже можна назвати провальним. Очевидно, міжнародний тиск, включаючи санкції, потрібно продовжувати. Росія має розуміти, що напівзаходи не задовольнятимуть міжнародне співтовариство або Україну», – заявив Вершбоу.

НАТО припинило практичну співпрацю з Росією на всіх рівняхЗаступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу розповів, як нині розвиваються відносини між Північноатлантичним Альянсом та Росією.

За його словами, Україні необхідно відновити контроль над державним кордоном, але це більш пізній крок Мінського процесу. Вершбоу зазначив, що спочатку необхідно встановити перемир'я на Донбасі, відвести важке озброєння, провести децентралізацію та організувати вибори на окупованих територіях за українськими законами та за участю ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Вершбоу заявляв, що вступ України до НАТО не стоїть на порядку денному, однак якщо Київ виконає всі необхідні умови, Організація має механізми для прийняття нашої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: