НАТО припинило практичну співпрацю з Росією на всіх рівнях

Читать на русском
Заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу розповів, як нині розвиваються відносини між Північноатлантичним Альянсом та Росією.

НАТО не припиняло відносин із Росією, однак у зв’язку з останніми подіями в Україні та на Близькому Сході будь-яка практична співпраця між Альянсом і Москвою припинена.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу, передає «Слово і Діло».

«Щодо Росії, то вся наша практична співпраця припинилась і в форматі Ради НАТО-Росія, і в «Партнерстві заради миру». Це не означає, що ми не спілкуємося з Росією, однак практична співпраця припинена на всіх рівнях», – зазначив Вершбоу.

Військові на кордоні з Кримом приведені в повну бойову готовністьВійськовослужбовці в Херсонській області приведені в повну бойову готовність у зв'язку з вибухом у містечку Новоолексіївка Генічеського району.

При цьому, за словами заступника генсека НАТО, сама програма «Партнерство заради миру» досі являє собою корисний формат співпраці НАТО з країнами Європи та Азії.

«Навіть із деякими країнами у Центральній Азії проводиться активна робота, а саме – з Киргизстаном і Казахстаном. У нас є інші подібні формати «Партнерства», зокрема з близькосхідними країнами, країнами Східної Азії», – додав Вершбоу.

Нагадаємо, на початку квітня в Україні з’явився офіс Північноатлантичного Альянсу, який запрацював прямо в будівлі концерну «Укроборонпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: