Сьома хвиля мобілізації: експерт розповів про реальні проблеми оборони

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Вже давно потрібно визначитися, тому що сьогодні говорять про перехід на контрактну армію, завтра – призов, а потім оголошують, що на контракт немає грошей.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів воєнний експерт, полковник запасу, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що на строкову військову службу призов почнеться 5 травня, але сьомої хвилі мобілізації, можливо, взагалі не буде.

«Проблема в тому, що оборонна галузь не керується з одного центру. Потрібна політична воля, закріплення повноважень Міноборони, Генштабу на законодавчому рівні, а не указом Президента. Функції чітко не визначені», – констатував Білоус.

Крім того, як наголосив експерт, є тиск з боку РФ: бряцання зброєю, заяви про 30 тисяч на кордоні, провокації в Балтії – це все почерк Путіна, а європейці дипломатично йому підігрують.

«В Україні ж миттєво реагують і починається лише нагнітання ситуації. Але нічого не станеться. Путіну не потрібні ані території, ані люди, які там живуть», – підкреслив військовий.

«В «Укроборонпромі» є «професіонал» Пашинський. Проблема в тому, що в нашій партійній системі висуваються такі люди, що якби їх запустити на виборчий округ, то складно сказати, хто голосував би за Пашинського. На жаль, в Україні просто немає державної стратегії розвитку оборонної галузі», – проаналізував ситуацію В'ячеслав Білоус.

Власов пообіцяв запустити електронну акцизну маркуСказано 28 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, ще минулого року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що буде звертатися до Президента України Петра Порошенка щодо повного переходу армії на професійну контрактну основу. Проте в Генштабі повідомили, що це неможливо через брак фінансових ресурсів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: