Міноборони озброїть військо на 7 млрд гривень

Читать на русском
Прес-офіцер міністерства оборони України Оксана Гаврилюк розповіла, що цього року на озброєння армії буде витрачено у 8 разів більше коштів, ніж у 2013 році.

Міністерство оборони України запланувало в поточному році витратити на Збройні сили України 7 млрд грн.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сьогодні на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявила начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк.

«Згідно з державним оборонним замовленням на 2016 рік, в поточному році Міністерство оборони України уклало 54 договори та додаткові угоди з державними підприємствами на загальну суму майже 2 млрд гривень», – сказала Гаврилюк.

Українські десантники отримали нову зброю вітчизняної розробкиДержавний концерн «Укроборонпром» поставляє в війська нові зразки протитанкових ракетних комплексів.

За її словами, всього в поточному році Міноборони має намір витратити на заходи з розвитку озброєння та військової техніки 7 млрд гривень, що в чотири рази перевищує обсяг фінансування 2014 року, й майже у вісім разів – обсяг фінансування 2013 року.

Також Гаврилюк відзначила, що з початку року і до сьогодні кількість бажаючих служити в Збройних силах України перевищила 12 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що в поточному році країни НАТО та інші донори нададуть Україні допомогу в розмірі 300 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: