Сакварелідзе звільнили з ГПУ

Читать на русском
Генеральна прокуратура звільнила з посади заступника генпрокурора-прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.
Давид Сакварелідзе

Сьогодні Генеральна прокуратура України звільнила Давида Сакварелідзе, звинуватила його в службових порушеннях, а також скасувала його посаду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Повідомляється, що в ГПУ неодноразово надходили звернення та депутатські запити про невідповідність роботи Сакварелідзе та його посади закону «Про прокуратуру».

«Також обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стала предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України», – заявили в ГПУ.

У Генпрокуратурі також повідомляють, що видали наказ про ліквідацію посади заступника генерального прокурора України-прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Як виконує свої обіцянки заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе?Як заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе виконує свої публічні обіцянки?

Генеральний прокурор Віктор Шокін притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності за «грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбаченому законодавством порядку до службової діяльності іншого прокурора, вчинення проступку, який ганьбить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов'язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора Україна-прокурора Одеської області та з органів прокуратури».

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко звинуватив заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе в порушенні закону.

Нагадаємо, народні депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» заявили, що їхня фракція прийняла рішення голосувати за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: