Як виконує свої обіцянки заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе?

Читать на русском
Скільки обіцянок дав на своїй посаді заступник глави Генеральної прокуратури Давид Сакварелідзе?
Давид Сакварелідзе

Давид Сакварелідзе перебуває на посаді заступника генерального прокурора України з лютого 2015 року. Через рік роботи він оприлюднив витяги з кримінальних проваджень, які були порушені проти нього та його команди.

Сьогодні заступник генпрокурора заявив, що проти слідчих, які розслідують справу «діамантових прокурорів», почалися кримінальні переслідування.

«Слово і Дело» вирішило проаналізувати виконання обіцянок Давидом Сакварелідзе.

На сьогоднішній день їх зареєстровано 9 – по три виконаних, невиконаних і тих, які перебувають у процесі виконання.

Провалив Сакварелідзе свої обіцянки представити план реформування прокуратури України 2 березня 2015 року, почати з 15 липня 2015 року конкурс на призначення 700 прокурорських посад і запустити тестування кандидатів у місцеві прокурори з 15 серпня минулого року.

Сам Сакварелідзе пояснював свої невдачі в ГПУ тим, що в самому відомстві йому заважали проводити реформи. Так це чи ні, але обіцянки, на жаль, не виконані.

Проте третину обіцянок Сакварелідзе все ж виконав. ГПУ з 20 липня 2015 року оголосила конкурс на посади місцевих прокурорів, співбесіди на посади в місцевих прокуратурах транслювалися онлайн і в Україні все ж запровадили посаду антикорупційного прокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: