Що запропонує Президент для збереження коаліції? Експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Після проваленої відставки Кабміну для коаліції нічого не зміниться: її як не було, так і не буде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про те, що Петро Порошенко збирає фракцію «БПП» на вечірнє засідання для обговорення долі коаліції.

«Президент не піде на такі радикальні кроки, як вихід «БПП» зі складу коаліції. Порошенко робитиме все, щоб зберегти коаліцію. Не виключено, що будуть висунуті додаткові умови щодо функціонування уряду та запропоновані нові кадрові рішення щодо окремих позицій», – розмірковує політолог.

Зокрема, на його переконання, найбільш резонансною є позиція міністра внутрішніх справ.

«Другий момент – не виключено, що Президент порушуватиме питання щодо змін в економічному блоці уряду, який насправді провалив економічні реформи. Абромавичус може повернутися до уряду за певних умов», – зазначив Дуда.

За рахунок кого можуть створити нову коаліцію? ЕкспертПолітолог проаналізував заяву Юлії Тимошенко про те, що фракція «Батьківщини» вийшла з коаліції, а «Самопоміч» та «РПЛ» також налаштовані на вихід.

«Це може бути компромісом для продовження існування коаліції та функціонування «нового-старого» уряду Яценюка», – підкреслив він.

Але коаліції як об'єднання депутатів із певною ідеєю, що закладена до коаліційної угоди, ніколи не було, вважає Дуда.

«Що тоді були ситуативні голосування, що зараз вони продовжаться. Нічого не зміниться», – резюмував експерт.

Як відомо, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко сьогодні повідомила про вихід фракції з коаліції. Залишити коаліцію має намір і «Самопоміч».

Додамо також, що голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що для «БПП» буде помилкою далі лишатися в складі коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: