Яценюк вимагає переформатування коаліції

Читать на русском
Прем'єр Арсеній Яценюк вважає, що коаліція у Верховній Раді має бути переформатована. Політичні сили повинні надати перелік прізвищ кандидатів на міністерські портфелі.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради в Кабміні зазначив, що парламентська коаліція вимагає переформатування, а коаліційна угода – змін.

Про це повідомляє «УНН», передає «Слово і Діло».

«Ми чекаємо пропозицій від наших політичних партнерів, в тому числі від «Радикальної партії Олега Ляшка», для того щоб переформатувати коаліцію», – сказав прем'єр.

На його думку, парламентські політичні сили повинні надати перелік прізвищ кандидатів на міністерські портфелі. «Уряд в черговий раз звертається: необхідно доформувати уряд. Дуже важливо, щоб наші політичні партнери вже зараз дали чіткий перелік прізвищ тих, хто прийде до Кабінету міністрів України з тим, щоб далі продовжувати реформи», – підкреслив Яценюк.

Відзначимо, що вчора депутати проголосували за незадовільну роботу Кабміну в 2015 році, але при цьому їм не вистачило голосів для ухвалення резолюції про недовіру уряду.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

Нагадаємо, що коаліція «Європейська Україна» спочатку включала 5 фракцій і мала конституційну більшість. Сьогодні про вихід з коаліції заявили нардепи Каплін та Сугоняко. З огляду на це, в коаліції залишається 241 депутат, а в разі виходу «Самопомочі» - 215.

Таким чином, якщо до коаліції не увійдуть «Воля народу» або «Відродження» або не повернеться «РПЛ», коаліція розпадеться, що може означати дострокові вибори до ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: